IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Kasım 2008, 15:46   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özbek Pilavı






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
Tuz, yenibahar

Yapılışı:

Önce kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra rendelenmiş veya blendırdan geçirilmiş soğanları ekleyin.


Soğanlar pembeleşince rendelenmiş havuçları ve ıslatılmış, sonra da yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin ve 2-3 dk. kavurun.

Sonra 3 bardak suyu, tuzu ve yenibaharı ekleyin. Suyunu çekip üstü göz göz oluncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mart 2009, 15:16   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Özbek Pilavı




Hım etli

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Mayıs 2013, 00:28   #3
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Özbek Pilavı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gram pirinç
  • 500 gram havuç
  • 4 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
  1. Eti biraz tereyağı ile kızarttıktan sonra su ilave edip, hafif ateşte pişirin.
  2. Kalan tereyağında ince doğranmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
  3. Kavuçları soyup kibrit çöpü inceliğinde kesin, soğana ilave edip biraz kızartın.
  4. Et suyunu ve pirinci ilave edip pilavı pişirin.
  5. Demlendikten sonra pilavı servis tabağına alın.
  6. Üzerine kuşbaşı eti yerleştirip servise sunun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
pilavı, Özbek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özbek Pilavı Tarifi Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:29
Özbek Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 11:04
Özbek Atasözleri Zen Atasözleri ve Deyimler 0 03 Şubat 2013 12:23