Damla Sakızlı Bademli Reçeli tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
200 g (1,5 su bardağı) badem
800 g kırmızı elma
100 ml (1 çay bardağı) su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bademleri, elmaları ve 1 çay bardağı suyu tencereye alın.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın, şekerli vanilini ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.