Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2013, 23:11   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japon Pudingi (Çawanmushi) Japon Mutfağı




Japon Pudingi (Çawanmushi) Japon Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
  • 100 gram tavuk göğsü
  • 100 gram mantar
  • 50 gram havuç, maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • 500 cc konbu yosunu suyu
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • Bir tutam tuz

Sosu için:
  • 300 cc konbu yosunu suyu
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı beyaz şarap
  • 1’er tatlı kaşığı tuz ve tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası

Yapılışı:


Mantarları, tavuğu ve havucu küçük doğrayın. Bir kaseye yumurtaları kırıp, konbu suyunu ve soya sosunu ilave edip karıştırın. Bu karışımı süzgeçten geçirin. Dört ayrı kaseye küçük doğranmış mantar, havuç ve tavuğu yerleştirin. Yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Kaseleri, uygun ebatta bir tencereye yerleştirin ve tencerenin dibine birkaç parmak yüksekliğinde su koyun. Tencerenin kapağını kapatarak, buharda 5 dakika haşlayın. Haşlanma işlemi sona ermeden önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için konbu suyunu, soya sosunu, beyaz şarabı, tuz ve şekeri kaynatıp, suyla karıştırılmış nişastayı ilave edin. Pudingin üzerine ekleyip servis yapın. Afiyet olsun..


Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan