Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2013, 15:54   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sicilya Cassata Pastası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nelere ihtiyacımız var?
3 adet hazır yuvarlak pandispanya keki (pasta tabanı)


Ricotta kreması için:
160 gr. karışık meyve şekeri (portakal kabuğu, kiraz, incir)
2 x 250 gr. ricotta peyniri
100 gr. toz şeker
50 gr. tek parça bitter çikolata
1 çay kaşığı toz vanilya
2 adet yumurta
150 gr. çırpılmış krem şanti
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Meyve şekerleri
280 gr. elenmiş pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yeşil gıda boyası
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 çorba kaşığı Cointreau (veya portakal likörü)
Portakal kabuğu şekerlemesi
Farklı renkte konfitler
Süt

Nasıl yapıyoruz?
Ricotta kreması için meyve şekerlerini ve donmuş bitter çikolatayı ince doğrayın. Ricotta peynirini tozşeker, krem şanti, vanilya, çırpılmış yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın. Meyve şekerlerini ve çikolatayı yavaşça karışıma ilave edip buzdolabında bekletin. Pastayı hazırlamadan hemen önce glazürü hazırlayın. Pudraşekerini limon suyu ve 1 çorba kaşığı süt ile karıştırıp hafif yeşil bir renk vermek için yeşil gıda boyası ile iyice çırpın. Çok sıvı olmayan, sürülebilir bir karışım elde edin. Kayısı reçelini 1 çorba kaşığı likör ve 1 çorba kaşığı su ile ısıtın. Pandispanyanın birinci katını servis tabağına alıp iç yüzünü reçel karışımıyla ıslatın. Üzerine ricotta kremasını yayın. İkinci pandispanyaya tekrar kayısı reçeli karışımını sürün. Ters çevirip reçelsiz kısma ricotta kremasını yayın. Üçüncü pasta tabanının üzerine de kayısı reçeli karışımını sürüp pastanın en üstüne yeşil glazürü yayıp düzleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip meyve şekerlemeleriyle süsleyin. Kenarlarını isteğe göre renkli konfitlerle süsleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet