IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2013, 15:54   #1
Estela
Guest
Estela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sicilya Cassata Pastası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nelere ihtiyacımız var?
3 adet hazır yuvarlak pandispanya keki (pasta tabanı)


Ricotta kreması için:
160 gr. karışık meyve şekeri (portakal kabuğu, kiraz, incir)
2 x 250 gr. ricotta peyniri
100 gr. toz şeker
50 gr. tek parça bitter çikolata
1 çay kaşığı toz vanilya
2 adet yumurta
150 gr. çırpılmış krem şanti
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Meyve şekerleri
280 gr. elenmiş pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yeşil gıda boyası
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 çorba kaşığı Cointreau (veya portakal likörü)
Portakal kabuğu şekerlemesi
Farklı renkte konfitler
Süt

Nasıl yapıyoruz?
Ricotta kreması için meyve şekerlerini ve donmuş bitter çikolatayı ince doğrayın. Ricotta peynirini tozşeker, krem şanti, vanilya, çırpılmış yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın. Meyve şekerlerini ve çikolatayı yavaşça karışıma ilave edip buzdolabında bekletin. Pastayı hazırlamadan hemen önce glazürü hazırlayın. Pudraşekerini limon suyu ve 1 çorba kaşığı süt ile karıştırıp hafif yeşil bir renk vermek için yeşil gıda boyası ile iyice çırpın. Çok sıvı olmayan, sürülebilir bir karışım elde edin. Kayısı reçelini 1 çorba kaşığı likör ve 1 çorba kaşığı su ile ısıtın. Pandispanyanın birinci katını servis tabağına alıp iç yüzünü reçel karışımıyla ıslatın. Üzerine ricotta kremasını yayın. İkinci pandispanyaya tekrar kayısı reçeli karışımını sürün. Ters çevirip reçelsiz kısma ricotta kremasını yayın. Üçüncü pasta tabanının üzerine de kayısı reçeli karışımını sürüp pastanın en üstüne yeşil glazürü yayıp düzleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip meyve şekerlemeleriyle süsleyin. Kenarlarını isteğe göre renkli konfitlerle süsleyip servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nelere ihtiyacımız var?
3 adet hazır yuvarlak pandispanya keki (pasta tabanı)


Ricotta kreması için:
160 gr. karışık meyve şekeri (portakal kabuğu, kiraz, incir)
2 x 250 gr. ricotta peyniri
100 gr. toz şeker
50 gr. tek parça bitter çikolata
1 çay kaşığı toz vanilya
2 adet yumurta
150 gr. çırpılmış krem şanti
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Meyve şekerleri
280 gr. elenmiş pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yeşil gıda boyası
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 çorba kaşığı Cointreau (veya portakal likörü)
Portakal kabuğu şekerlemesi
Farklı renkte konfitler
Süt

Nasıl yapıyoruz?
Ricotta kreması için meyve şekerlerini ve donmuş bitter çikolatayı ince doğrayın. Ricotta peynirini tozşeker, krem şanti, vanilya, çırpılmış yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın. Meyve şekerlerini ve çikolatayı yavaşça karışıma ilave edip buzdolabında bekletin. Pastayı hazırlamadan hemen önce glazürü hazırlayın. Pudraşekerini limon suyu ve 1 çorba kaşığı süt ile karıştırıp hafif yeşil bir renk vermek için yeşil gıda boyası ile iyice çırpın. Çok sıvı olmayan, sürülebilir bir karışım elde edin. Kayısı reçelini 1 çorba kaşığı likör ve 1 çorba kaşığı su ile ısıtın. Pandispanyanın birinci katını servis tabağına alıp iç yüzünü reçel karışımıyla ıslatın. Üzerine ricotta kremasını yayın. İkinci pandispanyaya tekrar kayısı reçeli karışımını sürün. Ters çevirip reçelsiz kısma ricotta kremasını yayın. Üçüncü pasta tabanının üzerine de kayısı reçeli karışımını sürüp pastanın en üstüne yeşil glazürü yayıp düzleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip meyve şekerlemeleriyle süsleyin. Kenarlarını isteğe göre renkli konfitlerle süsleyip servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cassata, pastası, sicilya

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sicilya Cassata Pastası Violent Pastalar 0 09 Haziran 2013 14:09
Dağ meyveleri cassata Violent Tatlılar 0 02 Mayıs 2013 11:51
Sicilya Adası Batıyor! Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:16
Sicilya Katliamı Spammer Dünya Tarihi 0 10 Temmuz 2009 16:01
Zenga Sicilya'yı karıştırdı.. Juventus Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 07 Haziran 2009 10:52