Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2013, 20:04   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
300 gr. tavuk göğsü eti
300 gr. mantar
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvıyağ
Karabiber, tuz

Yapılışı:
Mantarları yıkayın ve ikiye bölün.
Bir tencereye aldığınız mantarları suyunu çekene kadar kavurun.
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve başka bir tencerede pişirin.
Pişirdiğiniz mantarı ve tavuk etlerini tuz ve karabiber ile harmanlayıp birbirine karıştırın
Mantar ve tavukları fırın kabına alın.
Beşamel sosu hazırlamak için bir tencereye yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıvıyağı koyun ve unu pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavurduğunuz unun üzerine sütü ekleyin ve topaklaşmaması için hızlı hızlı karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Beşamel sosun içerisine bir miktar rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın.
Fırın kabındaki mantar ve tavukların üzerine hazırladığınız beşamel sosu yayarak dökün ve kalan kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.
180 C’ de kaşar peynirler iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver