Parmak Tatlısı Tarifi
Parmak Tatlısı ; İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır. Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığın da)
yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un İçi için
1 su bardağı kırılmış ceviz
birazda tarçın Parmak Tatlısı Tarifi Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu Parmak Tatlısı Tarifi Üzeri için
1 su bardağı irmik Parmak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
- İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.
- Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır.
- Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir.
- 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun. |