Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2013, 18:53   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Parmak Tatlısı Tarifi




Parmak Tatlısı ; İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır.

Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler

125 gr margarin (oda sıcaklığın da)
yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İçi için

1 su bardağı kırılmış ceviz
birazda tarçın

Parmak Tatlısı Tarifi Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Parmak Tatlısı Tarifi Üzeri için

1 su bardağı irmik

Parmak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

- İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.
- Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır.
- Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir.
- 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet