| Bingöl Keldoş Tarifi
Bingöl mutfağından farklı bir yemek. Köz üzerinde pişirilen Keldoş . Malzemelerimiz nelerdir bir bakalım
Bir miktar un
Ilık su
Sarımsak
Ayran, tuz ve terayağı(Bütün malzemeler göz kararı ayarlanır ) Yapılışı şu şekildedir
Unu bir kaba koyalım ( un mayasız olacak ) ılık su katarak güzelce yoğuralım.İşlem bittikten sonra aynı kabın içinde el ile dağıtarak düzeltelim. Yanan ocaktaki köz kenarlarına doğru yayılarak külleri temizlenir. Hamurumuzu közün üzerine koyarak üzeri saç ile kapatalım. Sacın üstüne de köz eklenir. Ekmeğimiz iyice kızardıktan sonra çıkartılarak soğumaya bırakılır. Şimdi ekmeğimizi alıp ufak ufak doğruyoruz.Sarımsakların kabuklarını soyarak ayran ile karıştırıp tuzunu ekliyoruz.Doğradığımız ekmekleri servis tabağına alıp üzerinden sarımsaklı ayranı ve tereyağını döküyoruz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |