Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ağustos 2013, 20:10   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kerevizli Nohutlu Et Sote (Diyet)




Malzemeler
500 gr yağsız parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Bunun yerine hazır konserve nohut da kullanabilirsiniz.
Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın ve ardından suyunu süzüp irice doğradığınız havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin.
Tencerenin içine dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
Son aşamada tuz ve karabiberi serperek tatlandırın.
Kerevizli nohutlu et sote hazır; afiyet olsun.

Not: 4 Kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 500 kalori düşmektedir. Ayrıca porsiyon başına yaklaşık 35 gramla, oldukça zengin protein içeriğine sahiptir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet