Ajvar Sosu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 tane Patlıcan
8 tane kırmızı biber
10 tane salçalık domates
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, tercihe göre acı pul biber Yapılışı
-Patlıcan ve biberleri közleyin kabuklarını temizleyip küçük küçük doğrayın
-Domatesleri rendeleyin veya rondodan geçirin
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın veya rendeleyin
-zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun, üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin.
-Domatesler suyunu çekince közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin, tuz ve baharatını da ekleyip, 5-10 dakika daha pişirin.
- Blendırdan geçirip sıcak sıcak kavanozlara koyun, üzerine zeytinyağı dökerek kavanozların kapağını kapatın. Bu şekilde buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. |