Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2013, 18:20   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarhanalı Çörek




Malzemeler
1 çay bardağı ev tarhanası
1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar un (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur olacak)

Yapılışı
Tarhana 2 bardak ılık su ile 2-3 saat öncesinden ıslatılır.Daha sonra içerisine maya ilave edilirek eritilir. Şeker,tuz ve yağ ilave edildikten sonra, un ilave edilir. Hamurun un miktarı yavaş yavaş arttırılarak konulur. Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur ve hamur mayalanmaya bırakılır. 2 saat sonra hamur yağlanmış fırın tepsine yerleştirilir.180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan