IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2013, 18:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarhanalı Çörek




Malzemeler
1 çay bardağı ev tarhanası
1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar un (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur olacak)

Yapılışı
Tarhana 2 bardak ılık su ile 2-3 saat öncesinden ıslatılır.Daha sonra içerisine maya ilave edilirek eritilir. Şeker,tuz ve yağ ilave edildikten sonra, un ilave edilir. Hamurun un miktarı yavaş yavaş arttırılarak konulur. Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur ve hamur mayalanmaya bırakılır. 2 saat sonra hamur yağlanmış fırın tepsine yerleştirilir.180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çörek, tarhanalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tatlı tarhanalı börek tarifi Violent Hamur İşleri 0 23 Mayıs 2013 19:38
Çörek otu ile zayıflama ALeMCi Alternatif Tıp 0 08 Nisan 2012 17:25
Haşhaşlı Çörek Liaaa Hamur İşleri 0 20 Mart 2012 23:40
Tarhanalı köfte (kütahya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:28
Çörek kolyeler! Ruj Ah Kadınlar 1 21 Ekim 2010 21:11