![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tarhanalı Çörek Malzemeler 1 çay bardağı ev tarhanası 1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram) 2 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı sıvıyağ Alabildiği kadar un (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur olacak) Yapılışı Tarhana 2 bardak ılık su ile 2-3 saat öncesinden ıslatılır.Daha sonra içerisine maya ilave edilirek eritilir. Şeker,tuz ve yağ ilave edildikten sonra, un ilave edilir. Hamurun un miktarı yavaş yavaş arttırılarak konulur. Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur ve hamur mayalanmaya bırakılır. 2 saat sonra hamur yağlanmış fırın tepsine yerleştirilir.180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çörek, tarhanalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tatlı tarhanalı börek tarifi | Violent | Hamur İşleri | 0 | 23 Mayıs 2013 19:38 |
Çörek otu ile zayıflama | ALeMCi | Alternatif Tıp | 0 | 08 Nisan 2012 17:25 |
Haşhaşlı Çörek | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 20 Mart 2012 23:40 |
Tarhanalı köfte (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:28 |
Çörek kolyeler! | Ruj | Ah Kadınlar | 1 | 21 Ekim 2010 21:11 |