09 Kasım 2013, 17:18
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mafiş Tatlısı Tarifi (Resimli)
Mafiş Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - Hamur için:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon Mafiş Tatlısı Yapılışı ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde, ince olacak biçimde açın. Kare şeklinde kesin ve ortasından büzerek, fiyonk şekli verin. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbetin içine atın ve tatlı şerbeti çekince servis yapın. |
| |