IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2013, 17:18   #1
Çevrimdışı
Mafiş Tatlısı Tarifi (Resimli)


-- Sponsor Baglantı --


Mafiş Tatlısı Tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Hamur için:
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Bir tutam tuz
    1 çay kaşığı karbonat
    Aldığı kadar un
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Şerbeti için:
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    3-4 damla limon


Mafiş Tatlısı Yapılışı


ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde, ince olacak biçimde açın. Kare şeklinde kesin ve ortasından büzerek, fiyonk şekli verin.
Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbetin içine atın ve tatlı şerbeti çekince servis yapın.




Mafiş Tatlısı Tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Hamur için:
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Bir tutam tuz
    1 çay kaşığı karbonat
    Aldığı kadar un
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Şerbeti için:
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    3-4 damla limon


Mafiş Tatlısı Yapılışı


ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde, ince olacak biçimde açın. Kare şeklinde kesin ve ortasından büzerek, fiyonk şekli verin.
Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbetin içine atın ve tatlı şerbeti çekince servis yapın.




  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mafiş, resimli, tarifi, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bayram Tatlısı tarifi Zen Tatlılar 0 01 Kasım 2012 19:44
Kartopu Tatlısı Resimli Sue Tatlılar 0 09 Ağustos 2012 14:15
İrmik Tatlısı Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 29 Nisan 2012 16:23
Meyve sulu muhallebi tatlısı tarifi(resimli anlatım) AnqeL Tatlılar 0 16 Ocak 2012 03:27
Mafiş tatlısı (balıkesir) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:49