Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Kasım 2013, 14:03   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maden Sulu Ev Lazanyası Tarifi (Resimli)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • Hamuru için:
    3 adet yumurta
    1 kahve fincanı maden suyu
    Yarım kahve fincanı irmik
    Aldığı kadar un

    Beşamel sos için:
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı tulum peyniri
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    İç malzeme için:
    200 gram sosis ya da jambon
    2 adet kırmızı biber
    1 adet sivri biber
    10 adet kuru domates, yeteri kadar su

    Üzerine:
    Yarım çay bardağı tulum peyniri
    Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Maden Sulu Ev Lazanyası Yapılışı


1 HAMUR için yumurta, maden suyu ve irmiği yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 6 adet beze yapın. Her birine un serperek, ince olacak biçimde kabınızın büyüklüğünde açın. Hamurları kaynamış suyun içine batırıp, şöyle bir çevirdikten sonra kepçe yardımıyla çıkarın (su böreğinde olduğu gibi) ve temiz bir bezle kurulayın.


Sonra hafifçe yağladığınız tezgahın üzerine yan yana dizip, bekletin.
2 Beşamel sos için un ve tereyağını hafifçe, un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ilave ederken bir yandan da karıştırın ve boza kıvamında bir sos elde edin. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra yumurta, tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp, karıştırın. Sostan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan beşamel sosun içine jülyen doğranmış kırmızı ve sivri biber ve dilimlenmiş sosis katın.

3 Kurutulmuş domatesleri suya koyup, 4 dakika kaynatın. Süzdükten sonra elinizle sıkarak, suyunu alın. Jülyen doğrayıp, sosun içine ilave edin.
4 Birinci hamuru yağlanmış kalıba serin ve üzerine beşamel soslu karışımdan koyun (lazanya 5 kat olacağı için bu sosisli beşamel sosu hepsine yetecek şekilde paylaştırın). Tekrar hamur ve sos, bu şekilde

5 hamuru ve sosu üst üste gelecek biçimde yerleştirin. En üste koyduğunuz lazanyanın üzerine bir kenara ayırdığınız 1 su bardağı sade beşamel sosu yayın. En üste de tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




Sofra






 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet