Ağrı Mantısı Tarifi (Resimli)
Ağrı Mantısı Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - Hamuru için:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
Yeteri kadar ılık su
Tuz
Harcı için:
400 gram kıyma
5 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak Ağrı Mantısı Yapılışı UNU düz bir zemine koyup ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın. Tuz ekleyin. Ilık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Harcı için, soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda sote edin. Ayrı bir kapta kıymayı kavurup soğanın üzerine dökün. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp salçayı kavurun. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırıp unlu zeminde açın. Daha sonra bir bıçakla üçgen parçalar şeklinde kesin. Yağlı kağıda alıp hafifçe unlayın. Tuzlu suda haşlayıp iyice süzdükten sonra servis tabağına alın. Üstüne kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu kıymalı harcın üzerine dökün. Hepsinin üzerine de salçalı sosu ekleyip servis yapın. |