Ahududulu Creme Brulee
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 adet vanilya çubuğu
500 ml. soğuk krema
5 adet iri yumurtanın sarısı
100 gr. toz şeker
150 gr. taze ahududu
3 yemek kaşığı ahududu likörü
50 gr. esmer şeker
Yapılışı:
•Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 125 mi. hacimli fırın kabını yağlayın.
• Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve bir bıçak yardımı ile tohumlarını kazıyın. Vanilya tohumlarını krema ile birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte bir taşım kaynatın.
• Ocaktan alın. Vanilya kokusunu kremanın çekmesi için 1 saat kenarda bekletin.
• Yumurtaların sarısını ve toz şekeri orta boy bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılana dek çırpın.
• Kremayı azar azar içine ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
• Karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve bir sürahiye alın.
• Ahududuları küçük bir kabın içinde likör ile karıştırın.
• Ahududulu karışımı bir kaşık ile çanakların içine bölüştürün. Kremalı karışımı üzerlerine dökün.
• Fırın kaplarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine fırın kaplarının yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırın kaplarını tepsiden çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaları için yaklaşık 1 saat bekletin. Üstünü örtüp buzdolabına alın ve en az 4 saat soğutun.
• Servisten önce pürmüzü bir kenara hazır edin veya fırınınızın üst ızgarasını iyice kızdırın.
• Esmer şekeri tatlıların üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde serpiştirin. Kenarlarını temizleyin.
• Fırın kaplarını buzlu suya oturtun. Üzerlerindeki şekeri pürmüz veya fırının ızgarası ile hafifçe yakın.
• Hemen servis yapın.
(Alıntıdır) |