Aromatik Sebzeli Fırın Yumurta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzeme listesi
1 su bardağı çok ince doğranmış pırasa
1 su bardağı çok ince doğranmış brüksel lahanası
1 su bardağı çok ince doğranmış mantar
¾ su bardağı çok ince doğranmış havuç
6-7 ad taze kereviz yaprağı çok ince kıyılmış
¾ su bardağı rendelenmiş eski/taze kaşar(beyaz peynir yada lor da olur)
4 ad. organik yumurta
½ su bardağı süt
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
tuz ve karabiber
tereyağı Aromatik sebzeli fırın yumurta nasıl yapılır?
Sebzeleri istenilen şekillerde hazırladıktan sonra fırını 220 dereceye ayarlayın ve sufle kaplarını yağlamadan boş bir şekilde tepsi içerisinde fırına verin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Genişçe bir tavaya sadece ıslatacak kadar az zeytinyağı döküp tava kızınca mantarları atın. 3-4 dakika yüksek ateşte soteledikten sonra sırasıyla önce havuçları, bir kaç dakika sonra pırasaları son olarak da lahanaları atın ve sebzeler ölene dek yaklaşık 10 dakika soteleyin. Kapatıp soğumaya bırakın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yumurtaları geniş bir kapta iyice çırpın, sütü, baharatları, kereviz yaprakları ve limon kabuğunu ekleyin. Sebzeler soğuyunca yumurtaya peynirle beraber ilave edip karıştırın.
Sıvısı az bol sebzeli bir karışım olacak. Sufle kaplarını fırından çıkarın ve fırça yardımıyla her yerini tereyağ ile kaplayın. Kepçe ile yumurtalı karışımdan kaplara eşit miktarda pay edin. Kapları yarım parmak kalacak kadar doldurun. Sebzeli yumurtalar fırında kabaracaklar. Dilerseniz üzerine biraz peynir serpip yaklaşık 13-15 dakika fırında pişirin.
Pişerken kabarıyor biraz dışına akabilir. Kabardığında ve üzeri kızdığında piştiğini anlayacaksınız. Kabarırken fırını açıp bakmayın. Sıcak olarak ister kase içerisinde ister kaseden çıkarıp muffin gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
(lezzetyolu) |