Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2014, 13:22   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enginarlı Zeytinyağlı Sultani Bezelye





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

½ kg sultani bezelye (çok körpe olmalı)
2 ad. çanak enginar
4-5 ad. taze soğan
15-20 ad. arpacık soğan
½ çay bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı temiz su
½ demet dereotu

Enginarlı zeytinyağlı sultani bezelye nasıl yapılır?

1-Sultani bezelyeleri tıpkı fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Kılçığı tek tarafında olur. Körpe olduğu için hemen kopar dikkatlice ayıklayın.

2-Arpacık soğanları ayıklayıp zeytinyağında çevirmeye başlayın. Pirinci kaynamaya yakın su içerisinde beklemeye alın.

3-Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra parmak parmak doğrayın. Enginarları uzun şeritler halinde 7-8mm kalınlığında doğrayın. Bu işlemleri yaparken limonlu suda bekletin ki kararmasın.

4-Arpacık soğanlar yanmadan yumuşamaya başladıklarında enginarları ve taze soğanları ekleyin. Hafifçe yağda döndürdükten sonra suyunu verip tuzunu atın. Kapağını kapatın.

5-Orta ateşte 15 dakika sonra kaynayan tencereye sultani bezelyeleri ekleyin. Enginarları zedelemeden alt üst edin. Kapağını kapatıp altını kısın. 7 dakika sonra pirinçleri süzüp ilave edin. Sallayarak karıştırın. Kapağını kapatın. 13 dakika sonra altını kapatın.

6-Dereotunun yarısını sapsız kıyıp içine atın. Hafifçe karıştırıp üzerine bir dem bezi, kağıt havlu koyup soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirip servis edin.

Sultani bezelyeler bu tarifle biraz diri kalacaklar siz çok yumuşak severseniz daha uzun süreli pişirebilirsiniz.

(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet