Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2014, 17:07   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Lokma Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

2 su bardağı su
3 su bardağı un (bardaklar silme olacak)
1 tatlı kaşığı kuru instant maya veya bir küçük paketin 4 de biri oranında yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz (Hamur mayalandıktan sonra ilave edilecek)
Kızartmak için: Bol sıvıyağ

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu


Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakın. Şerbet çok cıvık olmamalı
Su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu bardak bardak ilave ederek hamuru yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken
Mayalanan hamurun içine dövülmüş cevizi koyup yeniden yoğurun.
Yağı derin bir tencereye koyup kızdırın. Tencerede en az 2 parmak yüksekliğinde yağ olmalı.
Yağ ısınınca hamurdan elinizle alıp yumruk yaparak hamuru sıktırın.
Tatlı kaşığını yağa batırıp yumruğunuzun üzerindeki hamuru kaşıkla alın ve yağa atın. Her seferinde kaşığı yağa batırın.
Tencerede çok az yer kalıncaya kadar sıkmaya devam edin.
Kevgirle lokmaları devamlı karıştırarak kızartın.
Lokmaları derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün. Veya lokma ve şerbeti ayrı tabaklara koyun. Lokmaları şerbete batırarak tüketin.
Lokmaların sıcak, şerbetin soğuk olması lazım. Tam tersi de olabilir.


(Alıntıdır.)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet