IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cappy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 17:07   #1
Çevrimdışı
Cevizli Lokma Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

2 su bardağı su
3 su bardağı un (bardaklar silme olacak)
1 tatlı kaşığı kuru instant maya veya bir küçük paketin 4 de biri oranında yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz (Hamur mayalandıktan sonra ilave edilecek)
Kızartmak için: Bol sıvıyağ

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu


Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakın. Şerbet çok cıvık olmamalı
Su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu bardak bardak ilave ederek hamuru yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken
Mayalanan hamurun içine dövülmüş cevizi koyup yeniden yoğurun.
Yağı derin bir tencereye koyup kızdırın. Tencerede en az 2 parmak yüksekliğinde yağ olmalı.
Yağ ısınınca hamurdan elinizle alıp yumruk yaparak hamuru sıktırın.
Tatlı kaşığını yağa batırıp yumruğunuzun üzerindeki hamuru kaşıkla alın ve yağa atın. Her seferinde kaşığı yağa batırın.
Tencerede çok az yer kalıncaya kadar sıkmaya devam edin.
Kevgirle lokmaları devamlı karıştırarak kızartın.
Lokmaları derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün. Veya lokma ve şerbeti ayrı tabaklara koyun. Lokmaları şerbete batırarak tüketin.
Lokmaların sıcak, şerbetin soğuk olması lazım. Tam tersi de olabilir.


(Alıntıdır.)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

2 su bardağı su
3 su bardağı un (bardaklar silme olacak)
1 tatlı kaşığı kuru instant maya veya bir küçük paketin 4 de biri oranında yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz (Hamur mayalandıktan sonra ilave edilecek)
Kızartmak için: Bol sıvıyağ

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu


Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakın. Şerbet çok cıvık olmamalı
Su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu bardak bardak ilave ederek hamuru yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken
Mayalanan hamurun içine dövülmüş cevizi koyup yeniden yoğurun.
Yağı derin bir tencereye koyup kızdırın. Tencerede en az 2 parmak yüksekliğinde yağ olmalı.
Yağ ısınınca hamurdan elinizle alıp yumruk yaparak hamuru sıktırın.
Tatlı kaşığını yağa batırıp yumruğunuzun üzerindeki hamuru kaşıkla alın ve yağa atın. Her seferinde kaşığı yağa batırın.
Tencerede çok az yer kalıncaya kadar sıkmaya devam edin.
Kevgirle lokmaları devamlı karıştırarak kızartın.
Lokmaları derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün. Veya lokma ve şerbeti ayrı tabaklara koyun. Lokmaları şerbete batırarak tüketin.
Lokmaların sıcak, şerbetin soğuk olması lazım. Tam tersi de olabilir.


(Alıntıdır.)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cevizli, lokma, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Oturtma Tatlısı Sim Tatlılar 0 10 Temmuz 2013 05:03
Cevizli İzci Tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:15
Cevizli Burma Tatlısı Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 14:51
Cevizli Rulo Tatlısı YapraK Tatlılar 0 11 Ocak 2010 19:34
Cevizli İncir Tatlısı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 17:13