Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2014, 16:09   #1
yaSmin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soma faciası TBMM gündeminde

Türkiye'yi yasa boğan Soma faciası TBMM'nin gündeminde. Meclis'te konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "adli soruşturmada bütün cezai işlemlere varıncaya kadar 70'e yakın denetimlerle geliyoruz" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Soma faciası TBMM gündeminde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuştu:
"Kızılay, AFAD, Sağlık Bakanlığı personeli ile Soma'daydı. DNA testleri yapıldı. Toplamda 2743 personelle Soma'da bu çalışmalar devam etti.
Çok büyük bir kriz ve derin üzüntü. Büyük bir maden kazası oldu. 301 işçimiz hayatını kaybetmiş oldu.Manevi desteğin yanında, maddi destek de sağlandı Biner lira cenaze yardımı ile birlikte yardım yapıldı.
Eğer bir afet, doğal afet değilse orada kusur vardır. Doğal afet değilse,tartılır. Bunun paydaşları kim olursa olsun, bunu tartışmaya, itimat etmenizi rica ederim. Bütün bunların her birinin enine boyuna inceleneceğinden haberiniz olsun. Maden ocağı canlı bir işletme. Karbonmonoksit üretebilen, bir kısım yerleri suların da basabileceği canlı bir yer.
Ocağın kapatılmasıyla farklı bir durum bu. Zonguldak'ta kömer madeni kapatıldığında, kömür yanmaya devam etti. Temliz hava ile kirli havanın karıştığı bir hava var. Buradaki sıkıntı, temiz havanın gelmesi. Bu işin tabii ki odağında özel sektör vardır. Rödavans işini yapan TKİ'nin görev alanı Çalışma Bakanlığını da kapsıyor.

'70'E YAKIN DENETİM OLACAK'

İdari soruşturmada ruhsat sahibinin, adli soruşturmada bütün cezai işlemlere varıncaya kadar iki bakanlık arasında 70'e yakın denetimlerle geliyoruz.
Bir maden kazasının çok ciddi haber değeri vardır. Cezai uygulamalar olacaktır. Sözleşmelerin cezai sorumluluğu Adalet Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Şehitler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışma yürütecek.
301 canımız gitti. Bunların vebalini ne bu dünyada ne de ahirette kaldıramayız. 500'e de yakın çocuk var. Bu çocukların eğitim hayatlarını takip edeceğiz.
Bu kazadan, Soma kazası Türkiye'nin en büyük kazası değil. Dünyada litaratüre giren bir kaza oldu. Meclis araştırma komisyonunda, bütün bilgileri şeffaf olarak paylaşacağımızı söylüyorum. Teşekkür ediyorum."

kaynak:posta

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan