IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2014, 16:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soma faciası TBMM gündeminde




Türkiye'yi yasa boğan Soma faciası TBMM'nin gündeminde. Meclis'te konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "adli soruşturmada bütün cezai işlemlere varıncaya kadar 70'e yakın denetimlerle geliyoruz" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Soma faciası TBMM gündeminde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuştu:
"Kızılay, AFAD, Sağlık Bakanlığı personeli ile Soma'daydı. DNA testleri yapıldı. Toplamda 2743 personelle Soma'da bu çalışmalar devam etti.
Çok büyük bir kriz ve derin üzüntü. Büyük bir maden kazası oldu. 301 işçimiz hayatını kaybetmiş oldu.Manevi desteğin yanında, maddi destek de sağlandı Biner lira cenaze yardımı ile birlikte yardım yapıldı.
Eğer bir afet, doğal afet değilse orada kusur vardır. Doğal afet değilse,tartılır. Bunun paydaşları kim olursa olsun, bunu tartışmaya, itimat etmenizi rica ederim. Bütün bunların her birinin enine boyuna inceleneceğinden haberiniz olsun. Maden ocağı canlı bir işletme. Karbonmonoksit üretebilen, bir kısım yerleri suların da basabileceği canlı bir yer.
Ocağın kapatılmasıyla farklı bir durum bu. Zonguldak'ta kömer madeni kapatıldığında, kömür yanmaya devam etti. Temliz hava ile kirli havanın karıştığı bir hava var. Buradaki sıkıntı, temiz havanın gelmesi. Bu işin tabii ki odağında özel sektör vardır. Rödavans işini yapan TKİ'nin görev alanı Çalışma Bakanlığını da kapsıyor.

'70'E YAKIN DENETİM OLACAK'

İdari soruşturmada ruhsat sahibinin, adli soruşturmada bütün cezai işlemlere varıncaya kadar iki bakanlık arasında 70'e yakın denetimlerle geliyoruz.
Bir maden kazasının çok ciddi haber değeri vardır. Cezai uygulamalar olacaktır. Sözleşmelerin cezai sorumluluğu Adalet Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Şehitler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışma yürütecek.
301 canımız gitti. Bunların vebalini ne bu dünyada ne de ahirette kaldıramayız. 500'e de yakın çocuk var. Bu çocukların eğitim hayatlarını takip edeceğiz.
Bu kazadan, Soma kazası Türkiye'nin en büyük kazası değil. Dünyada litaratüre giren bir kaza oldu. Meclis araştırma komisyonunda, bütün bilgileri şeffaf olarak paylaşacağımızı söylüyorum. Teşekkür ediyorum."

kaynak:posta

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Mayıs 2014, 17:59   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Soma faciası TBMM gündeminde




Kaybedilen insanlar üzerinden siyaset yapmayın deniliyor ya, aslında siyaset tam olarak yapılamadığı için biz bu insanları kaybettik ve ne yazık ki bu ülkede her zaman birileri kaybedilince denetimler yapılır, önlemler alınır. Yani birkaç gün bu şekilde kamuoyuna görüntüler verilir, birkaç yetkili, bazı bakanlar çıkıp açıklamalarda bulunur, o arada halkın acısı soğumuştur ama ateşin düştüğü evler hâlâ yanmaktadır. Burada sorun, ne insanların bu olanları iki güne unutması ne de hayatlarına devam etmeleridir. İnsanların hayatlarına devam ediyor olmalarını başka yerlere çekip de, saldırganlaşmak böyle zamanlarda da anlamsızdır. Bir şeye tepki koyarken bile bölünen ve birbirine saldıran insanlarız, birlikte yas tutarken bile öteki daha az yas tuttu diye laf eden insanlarız, böyle olmaz işte, buna bir çare bulmalı.
Bir tepki koyulacaksa, hep birlikte koyulmalı. Ölümler bir halkın uyanışı olmamalı bana göre ama eğer birlik olunacaksa, daha fazla da geç kalınmamalı. Yeterince geç kaldığımız için bu haldeyiz, onların eline her şeyi bıraktığımız için bu haldeyiz.
Hiçbir siyasi parti ve siyasi lider samimi gelmiyor, herkes tek bir taraftan bakıp kendine yakın olanın iyi olacağını zannediyor. Yapmayın böyle, ben bu ülkenin bir genciyim ama özellikle geçen yıldan bu yana ülkede yaşanılanlar ve hâlâ buna tepkisiz kalabilenleri gördükçe nefret eder oldum. Düşününce insanların da suçu yok, suç belki de bizim bilmiyorum ama böyle devam ettikçe daha çok bölüneceğiz ve biz daha çok öleceğiz.
Soma katliamından sonra-katliam diyorum çünkü bu bir kader değildir, ihmallerin sonucu meydana gelmiş bir olaydır- bu adamların çıkıp da '' şunu yapacağız, bunu edeceğiz '' demesi, zerre samimi gelmemekle birlikte yapılan şeylerin insanların gözünü boyamaktan öte gitmeyeceğini düşünüyorum. (bkz: Van )
Bu ülkenin tarihine kömürden daha kara yazılmış bir olay olarak geçmiştir. Ölü sayısının 301 olmadığını orada yaşayan insanların çoğu biliyor. İnsanların acılarını bile parayla bastırmaya çalışan bu ar damarı çatlamış ahlaksızların, kayıt dışı çalıştırdığı işçileri saklayarak insanlara acılarını bile yaşatmadıklarını birçok insan biliyor.
Bu adamlar istifa etse yerine geleceklerin ne yapacağını ben bilemem, sen bilemezsin kimse bilemez ama bildiğim bir şey var, o da bu ülke kendi kendini yakıyor, yani olanlar ne kaderdir ne de kısmet ve bu adamlar ne peygamberdir ne de Allah'ın bir lütfudur. Buna inanmayı bırakıp, halk olabilmeyi öğrenmemiz gerekir.
Günlerdir bu konuda konuşmuyorum çünkü ne desem bir tarafı eksik kalacak, yine de konuşmuş sayılmam, sadece artık bu ülkede yaşadığımız için '' mutlu '' olabilmeyi diliyorum. İnsan yerine konulmayı diliyorum.
Soma'da unutulmayacak, hayatlarımıza devam edip her gün Soma demememiz bunu unutacağımız anlamına gelmiyor. Tarihin kara kaplı sayfalarında yer alan katliamların yanına Soma'yı da eklediğimiz için üzgünüm ve umudumu yitirmiş durumdayım.
Umarım o güneşli yollara girebiliriz, umarım güzel günleri biz de görebiliriz.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
faciası, gündeminde, soma, tbmm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soma'ya 762 TL! yaSmin Spor Haberleri 3 20 Mayıs 2014 08:58
Soma'da bir yangın faciası daha! yaSmin Haber Arşivi 0 19 Mayıs 2014 09:46
Soma'ya bin 500 din görevlisi! yaSmin Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 15:56
Papa Francis'den Soma'daki maden faciası için dua Elysian Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 14:54
Manisa / Soma Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:15