İspanyol Mutfağı'ndan Tigres (Beşamelli Midye)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
100 gram midye
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu Beşamelli Midye (Tigres) Yapılışı
UN ve sıvıyağı kavurun. Midyelerin kabuklarını temizleyip, midye içlerini su içerisinde 10 dakika haşlayın. Haşlandığında sudan alarak küçük şekilde doğrayın. Üzerine süt ve kavurduğunuz unu, tuzu, karabiberi ilave edin. İyice karıştırıp, harcı soğumaya bırakın. Ayırdığınız midye kabuklarından 4 tanesinin içini, hazırladığınız harçla doldurun. Önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya ve son olarak yeniden galeta ununa batırın. Dondurucuda 2 saat dinlendirin. Dondurucudan çıkardığınız midyeleri önceden kızdırılmış sıvıyağda 5 dakika kızartın ve servis yapın.
sofra |