Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Haziran 2014, 10:23   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dondurmalı Kazandibi Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

250 gram tavuk göğsü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta

Dondurmalı Kazandibi Yapılışı

TAVUĞU 35 dakika süreyle haşlayın Diğer taraftan süt, krema ve tozşekeri bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın.
Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlay›n. Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.


sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet