IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2014, 10:23   #1
Çevrimdışı
Dondurmalı Kazandibi Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

250 gram tavuk göğsü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta

Dondurmalı Kazandibi Yapılışı

TAVUĞU 35 dakika süreyle haşlayın Diğer taraftan süt, krema ve tozşekeri bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın.
Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlay›n. Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.


sofra

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

250 gram tavuk göğsü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta

Dondurmalı Kazandibi Yapılışı

TAVUĞU 35 dakika süreyle haşlayın Diğer taraftan süt, krema ve tozşekeri bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın.
Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlay›n. Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.


sofra
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurmalı, dondurmalı kazandibi, kazandibi, kazandibi tarifi, resimli tarifler, resimli tatlı tarifleri, sütlü tatlı tarifleri, sütlü tatlılar, tarifi, yaz tatlıları

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dondurmalı Kek Tarifi oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 17:04
Dondurmalı Pasta Tarifi oneofgirl Pastalar 0 02 Ağustos 2013 18:07
Dondurmalı Kek Tarifi Violent Kek Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 13:10
Kazandibi Tarifi - Kazan dibi (Kazandibi Tatlısı) Sevda Tatlılar 0 02 Ağustos 2012 00:12
Dondurmalı Pasta Tarifi Resimli AnqeL Pastalar 0 12 Şubat 2012 03:03