Siyah Trüf Mantarlı, Kereviz Püreli Kuzu Kafesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 kilogram taze kuzu kafesi
100 gram taze trüf mantarı
10 gram taze kekik
1 cl. trüf yağı
100 gram Pommery hardal
400 gram kereviz
30 cl. krema
100 gram tuzsuz tereyağı
300 gram patates
NASIL YAPILIR?
Patates ve kerevizlerin kabuğunu soyup, çok ince dilimleyin.
Tereyağı, krema ve bir miktar su ilavesi ile bir fırın kabına alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kereviz ve patatesler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız püre karışımını tel bir süzgeçten geçirin. Krema, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilavesi ile karıştırın.
Kuzu kafesini tuz ve tane çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Kızgın tavada erittiğiniz tereyağı ve taze kekik ilavesi ile pişirin.
Hardalı ekleyip, eti orta derecede pişirin.
Kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz patates püresi ile birlikte servis tabağına aldığınız kuzu kafesin üzerine trüf yağı gezdirin.
Dilimlenmiş siyah trüf mantarı ile bekletmeden servis edin. Bu gurme tarifi sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |