1 kg orta yağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
3-4 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
8 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (soyulmuş)
4 -5 adet arpacık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı
6 -7 çorba kaşığı katı yağ
2 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı (veya 1 kg domates)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Etler dağar (uzunca bir çömlek) içine konur.
Arpacık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyulup dağara konur.
Sarımsaklar ayıklanıp diş diş ilave edilir.
Patatesler soyulup
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde doğranır ve dağara konulur.
Salça suda eritilerek dökülür veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kabuğu soyulur, dörde beşe bölünerek eklenir.
Kestaneler bütün konur.
Tuz , karabiber ve kimyon serpilir.
Yağ eritilip içine dökülür.
Hepsi karıştırılıp harman edilir , üzerini örtecek kadar su ilave edilir.
Dağarın ağzı kalın bir kâğıtla kapatılarak bağlanır.
Fırında ağır ağır pişirilir.
Etlerin pişip pişmediği kontrol edilip sıcak servis edilir.
Not: Pişen üründe gereçlerin pişmişlikleri eşit olmalıdır. Gereçlerin şekilleri değişmeden kalmalıdır. Tabak ısıtıcısında ki servis tabağına konularak pilavla servisi yapılır.