IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Spacely

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Eylül 2014, 00:42   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dağar Kebabı (Balıkesir)




1 kg orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
3-4 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
8 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (soyulmuş)
4 -5 adet arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı
6 -7 çorba kaşığı katı yağ
2 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı (veya 1 kg domates)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Etler dağar (uzunca bir çömlek) içine konur.
Arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyulup dağara konur.
Sarımsaklar ayıklanıp diş diş ilave edilir.
Patatesler soyulup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde doğranır ve dağara konulur.
Salça suda eritilerek dökülür veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kabuğu soyulur, dörde beşe bölünerek eklenir.
Kestaneler bütün konur.
Tuz , karabiber ve kimyon serpilir.
Yağ eritilip içine dökülür.
Hepsi karıştırılıp harman edilir , üzerini örtecek kadar su ilave edilir.
Dağarın ağzı kalın bir kâğıtla kapatılarak bağlanır.
Fırında ağır ağır pişirilir.
Etlerin pişip pişmediği kontrol edilip sıcak servis edilir.

Not: Pişen üründe gereçlerin pişmişlikleri eşit olmalıdır. Gereçlerin şekilleri değişmeden kalmalıdır. Tabak ısıtıcısında ki servis tabağına konularak pilavla servisi yapılır.

__________________
Eskidendi, çok eskiden !
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balıkesir, dağar, kebabı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balıkesir AftieL Marmara Bölgesi 0 28 Ağustos 2014 20:29
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Balıkesir Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:04
Balıkesir Sır Yöresel Yemekler 0 19 Ekim 2010 18:13