13 Eylül 2014, 00:42 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dağar Kebabı (Balıkesir) 1 kg orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 3-4 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 8 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (soyulmuş) 4 -5 adet arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı 6 -7 çorba kaşığı katı yağ 2 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sı (veya 1 kg domates) 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Etler dağar (uzunca bir çömlek) içine konur. Arpacık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyulup dağara konur. Sarımsaklar ayıklanıp diş diş ilave edilir. Patatesler soyulup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde doğranır ve dağara konulur. Salça suda eritilerek dökülür veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kabuğu soyulur, dörde beşe bölünerek eklenir. Kestaneler bütün konur. Tuz , karabiber ve kimyon serpilir. Yağ eritilip içine dökülür. Hepsi karıştırılıp harman edilir , üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Dağarın ağzı kalın bir kâğıtla kapatılarak bağlanır. Fırında ağır ağır pişirilir. Etlerin pişip pişmediği kontrol edilip sıcak servis edilir. Not: Pişen üründe gereçlerin pişmişlikleri eşit olmalıdır. Gereçlerin şekilleri değişmeden kalmalıdır. Tabak ısıtıcısında ki servis tabağına konularak pilavla servisi yapılır.
__________________
| |
|
Etiketler |
balıkesir, dağar, kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balıkesir | AftieL | Marmara Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2014 20:29 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Balıkesir | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:04 |
Balıkesir | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:13 |