Köfteli Enginar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KÖFTELİ ENGİNAR
8 enginar
su
zeytinyağı
tuz
şeker KÖFTESİ İÇİN:
400 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber BEŞAMEL SOSU İÇİN:
1,5 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
kaşar peyniri
tuz
karabiber GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 istiridye mantarı
2 domates
sarımsak
zeyinyağı HAZIRLANIŞI: Enginarları yayvan bir tencereye diziyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Zeytinyağı, tuz ve toz şeker döküyoruz. Kapağını kapatarak orta ateşte, yumuşayana kadar pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu da ince ince doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Tuz, karabiber ve istediğimiz baharatları koyuyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Harcımızı 8 parçaya bölüyoruz ve hamburger köftesi gibi yassı köfteler hazırlıyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve köfteleri önlü arkalı hafif kızartıyoruz. Domatesleri de halka halka doğruyoruz ve aynı tavada önlü arkalı hafif kızartıyoruz. Beşamel sosu için, küçük çelik tencereye tereyağını koyuyoruz. Unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca sütü döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasına engel oluyoruz. Beşamel sosun kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve koyu kıvamlı sosu da krem şanti torbasına dolduruyoruz. Enginarları cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine birer dilim domates diziyoruz. Üzerlerine köfteleri diziyoruz.Köftelerin üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Onların üzerine de birer dilim domates diziyoruz. En üste de şanti torbasından beşamel sos sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısa süre pişiriyoruz. Garnitürü için, istiridye mantarlarını doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve sarımsağı biraz soteliyoruz. Mantarı ilave ediyoruz ve soteliyoruz. Fesleğenini de atıyoruz, karıştırıyoruz. Köfteli enginarın yanına koyarak servis ediyoruz. |