IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Ekim 2014, 18:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köfteli Enginar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KÖFTELİ ENGİNAR

8 enginar
su
zeytinyağı
tuz
şeker

KÖFTESİ İÇİN:
400 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN:
1,5 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
kaşar peyniri
tuz
karabiber

GARNİTÜRÜ İÇİN:
1 istiridye mantarı
2 domates
sarımsak
zeyinyağı

HAZIRLANIŞI: Enginarları yayvan bir tencereye diziyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Zeytinyağı, tuz ve toz şeker döküyoruz. Kapağını kapatarak orta ateşte, yumuşayana kadar pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu da ince ince doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Tuz, karabiber ve istediğimiz baharatları koyuyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Harcımızı 8 parçaya bölüyoruz ve hamburger köftesi gibi yassı köfteler hazırlıyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve köfteleri önlü arkalı hafif kızartıyoruz. Domatesleri de halka halka doğruyoruz ve aynı tavada önlü arkalı hafif kızartıyoruz. Beşamel sosu için, küçük çelik tencereye tereyağını koyuyoruz. Unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca sütü döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasına engel oluyoruz. Beşamel sosun kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve koyu kıvamlı sosu da krem şanti torbasına dolduruyoruz. Enginarları cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine birer dilim domates diziyoruz. Üzerlerine köfteleri diziyoruz.Köftelerin üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Onların üzerine de birer dilim domates diziyoruz. En üste de şanti torbasından beşamel sos sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısa süre pişiriyoruz. Garnitürü için, istiridye mantarlarını doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve sarımsağı biraz soteliyoruz. Mantarı ilave ediyoruz ve soteliyoruz. Fesleğenini de atıyoruz, karıştırıyoruz. Köfteli enginarın yanına koyarak servis ediyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enginar, köfteli, köfteli enginar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köfteli Sandviç Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13
Köfteli Börek Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:33
Köfteli İç Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:40