Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ekim 2014, 17:07   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çemenli rulo kat




Çemenli rulo kat tarifi malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı çemen
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 4 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 7 su bardağı un

Çemenli rulo kat tarifi hazırlanışı:


  • Eritip ılıttığınız margarin, sıvı yağ, ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin.
  • Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın.
  • Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin.
  • Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
  • Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
  • Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın.
  • Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın.
  • Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin.
  • Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin.
  • Rulokatları 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan