Çemenli rulo kat tarifi malzemeler: - 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı çemen
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı susam
- 4 kahve fincanı eritilmiş margarin
- 7 su bardağı un
Çemenli rulo kat tarifi hazırlanışı: - Eritip ılıttığınız margarin, sıvı yağ, ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin.
- Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın.
- Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin.
- Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
- Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
- Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın.
- Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın.
- Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin.
- Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin.
- Rulokatları 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.