🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Eritip ılıttığınız margarin, sıvı yağ, ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin.
Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın.
Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin.
Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın.
Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın.
Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin.
Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin.
Rulokatları 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.