04 Ekim 2014, 17:06
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Hellimli mücver
Hellimli mücver tarifi malzemeler: 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber 2 yumurta 4 tane iri kabak 4 çorba kaşığı un Yarım demet dereotu 250 gram hellim peyniri Hellimli mücver tarifi hazırlanışı: Kabakları yıkayın ve kabuğunu soymadan rendenin iri tarafından rendeleyin. Bir tülbent yardımıyla suyu kalmayana kadar iyice sıkın. Peyniri rendeleyin. Dereotunu yıkayın ve ince doğrayın. Diğer bütün malzemeyi katarak karıştırın. Teflon tavayı kızdırın ve bir çorba kaşığı sıvı yağ ile hafif yağlayın. Bir kaşık yardımıyla mücver harcını tavaya dökün. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Havlu kağıdın üzerine çıkartın. Her sefer tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak harcı pişirmeye devam edin. Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.