Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2014, 22:28   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayram sarması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Açmak için nişasta
    350 gram tereyağı

    İç malzeme için:
    İri dövülmüş ceviz ve tozşeker

    Şerbet için:
    1 kg tozşeker
    1 adet limon suyu
    3 su bardağı su


Bayram sarması Yapılışı


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırıp, hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak, 1,5- 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamurları nişasta yardımıyla çok ince açın. Üzerine şeker-ceviz karışımı serpin. Gevşek bir şekilde tekrar oklavaya sarıp büzüştürün. Oklavadan sıyırarak tepsiye yerleştirin. Diagonal şekilde kesin. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Fırını 200 derecede ısıtın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Biraz dinlendirip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan