IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 22:28   #1
Çevrimdışı
Bayram sarması


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Açmak için nişasta
    350 gram tereyağı

    İç malzeme için:
    İri dövülmüş ceviz ve tozşeker

    Şerbet için:
    1 kg tozşeker
    1 adet limon suyu
    3 su bardağı su


Bayram sarması Yapılışı


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırıp, hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak, 1,5- 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamurları nişasta yardımıyla çok ince açın. Üzerine şeker-ceviz karışımı serpin. Gevşek bir şekilde tekrar oklavaya sarıp büzüştürün. Oklavadan sıyırarak tepsiye yerleştirin. Diagonal şekilde kesin. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Fırını 200 derecede ısıtın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Biraz dinlendirip servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Açmak için nişasta
    350 gram tereyağı

    İç malzeme için:
    İri dövülmüş ceviz ve tozşeker

    Şerbet için:
    1 kg tozşeker
    1 adet limon suyu
    3 su bardağı su


Bayram sarması Yapılışı


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırıp, hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak, 1,5- 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamurları nişasta yardımıyla çok ince açın. Üzerine şeker-ceviz karışımı serpin. Gevşek bir şekilde tekrar oklavaya sarıp büzüştürün. Oklavadan sıyırarak tepsiye yerleştirin. Diagonal şekilde kesin. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Fırını 200 derecede ısıtın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Biraz dinlendirip servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bayram, sarması

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri Violent Tatlılar 0 18 Ekim 2012 17:49
Ramazan Bayramı Tebrik ve Kutlama Kartları, Bayram Gifleri.. E- Bayram Kartları.. Sevda Avatar ve Smiley 2 17 Ağustos 2012 13:12