Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2014, 22:32   #1
Çevrimiçi
Seyra
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Böğürtlen Soslu Sütlaç





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1,5 kahve fincanı pirinç
1 dolu çorba kaşığı pirinç unu
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1-1,5 su bardağı su
Sosu için:
300-350 gr böğürtlen/frambuaz/çilek
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 kahve fincanı toz şeker


Tarif
Pirinci elinizle ezilecek kıvama gelinceye kadar suda haşlayın , sonunda su kalmamalı ama lapa gibi olmalı.
Suyun miktarını buna göre ayarlayın.
Diğer tarafta süt, şeker, tuz, portakal rendesi ve vanilyayı tıkırdayana kadar orta ateşte pişirin.
Bu karışımdan bir kepçe alıp yavaşça pirince yedirin.
Pirinçli karışımı tekrar sütün içine katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Pirinç unu ve nişastayı suyla eritip sütün içine yavaşça yedirin.
Biraz karıştırıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, kaselere servis yapıp soğumaya bırakın.
Sosu için böğürtlen ve şekeri beş dakika pişirin.
Nişastayı suyla eritip bu karışıma katın.
Devamlı karıştırarak beş ila yedi dakika pişirin, soğumaya bırakın.
Hem sütlaç hem de sos soğuduktan sonra istediğiniz miktarda sosu sütlacın üstüne döküp servis edin.
Servis öncesi buzdolabında soğutun.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet