IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2014, 22:32   #1
Çevrimdışı
Böğürtlen Soslu Sütlaç


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1,5 kahve fincanı pirinç
1 dolu çorba kaşığı pirinç unu
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1-1,5 su bardağı su
Sosu için:
300-350 gr böğürtlen/frambuaz/çilek
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 kahve fincanı toz şeker


Tarif
Pirinci elinizle ezilecek kıvama gelinceye kadar suda haşlayın , sonunda su kalmamalı ama lapa gibi olmalı.
Suyun miktarını buna göre ayarlayın.
Diğer tarafta süt, şeker, tuz, portakal rendesi ve vanilyayı tıkırdayana kadar orta ateşte pişirin.
Bu karışımdan bir kepçe alıp yavaşça pirince yedirin.
Pirinçli karışımı tekrar sütün içine katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Pirinç unu ve nişastayı suyla eritip sütün içine yavaşça yedirin.
Biraz karıştırıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, kaselere servis yapıp soğumaya bırakın.
Sosu için böğürtlen ve şekeri beş dakika pişirin.
Nişastayı suyla eritip bu karışıma katın.
Devamlı karıştırarak beş ila yedi dakika pişirin, soğumaya bırakın.
Hem sütlaç hem de sos soğuduktan sonra istediğiniz miktarda sosu sütlacın üstüne döküp servis edin.
Servis öncesi buzdolabında soğutun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1,5 kahve fincanı pirinç
1 dolu çorba kaşığı pirinç unu
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1-1,5 su bardağı su
Sosu için:
300-350 gr böğürtlen/frambuaz/çilek
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 kahve fincanı toz şeker


Tarif
Pirinci elinizle ezilecek kıvama gelinceye kadar suda haşlayın , sonunda su kalmamalı ama lapa gibi olmalı.
Suyun miktarını buna göre ayarlayın.
Diğer tarafta süt, şeker, tuz, portakal rendesi ve vanilyayı tıkırdayana kadar orta ateşte pişirin.
Bu karışımdan bir kepçe alıp yavaşça pirince yedirin.
Pirinçli karışımı tekrar sütün içine katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Pirinç unu ve nişastayı suyla eritip sütün içine yavaşça yedirin.
Biraz karıştırıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, kaselere servis yapıp soğumaya bırakın.
Sosu için böğürtlen ve şekeri beş dakika pişirin.
Nişastayı suyla eritip bu karışıma katın.
Devamlı karıştırarak beş ila yedi dakika pişirin, soğumaya bırakın.
Hem sütlaç hem de sos soğuduktan sonra istediğiniz miktarda sosu sütlacın üstüne döküp servis edin.
Servis öncesi buzdolabında soğutun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
böğürtlen, soslu, sütlaç

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böğürtlen Zen Alternatif Tıp 0 06 Haziran 2014 19:29
Böğürtlen Soslu Ciğer Elysian Et Yemekleri 0 23 Mart 2014 08:53
Böğürtlen Rhytia Alternatif Tıp 0 19 Şubat 2014 22:11
Böğürtlen soslu tavuk göğsü Ay Pastalar 0 31 Temmuz 2012 13:00
Böğürtlen Soslu Armut N999 Tatlılar 0 08 Mayıs 2012 20:30