Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2014, 11:57   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bergamot Reçeli




Hindistan kökenli bir tür narenciye olan bergamot (Ya da bergamut), ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Dünya mutfaklarında baharat ve çay olarak kullanılır. Türk mutfağında ise özellikle reçeli ünlüdür. İşte tarifi…

Malzemeler

5 tane bergamot
2 kg. şeker
1 tane limonun suyu
Yeterince su
Yapılışı
Bergamotlar yıkanır, dış kabukları ince zar gibi bıçakla veya rendenin ince tarafıyla rendelenerek dış acı kabukları soyulur. Ortadaki limon gibi olan kısım atılır. Küp şeklinde doğranır. Su dolu bir kapta 2-3 gün ıslatılıp sık sık suyu değiştirilir. Tencereye alıp üstünü örtecek kadar suda, acı suyu gidinceye kadar, kaynatıp süzülür.

Tencerenin içine bergamutları koyduktan sonra şekeri ve üstünü örtecek kadar suya konur ve kaynamaya bırakılır. Reçelin kıvamını anlamak için kaşıkla suyundan alıp bir tabağa damlatılır, dağılmadığında reçel olmuş demektir. Limon suyunu ilave ettikten sonra 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alınır. Temiz kurulanmış kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatılır, oda sıcaklığında saklanır. Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet