IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 11:57   #1
Çevrimdışı
Bergamot Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Hindistan kökenli bir tür narenciye olan bergamot (Ya da bergamut), ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Dünya mutfaklarında baharat ve çay olarak kullanılır. Türk mutfağında ise özellikle reçeli ünlüdür. İşte tarifi…

Malzemeler

5 tane bergamot
2 kg. şeker
1 tane limonun suyu
Yeterince su
Yapılışı
Bergamotlar yıkanır, dış kabukları ince zar gibi bıçakla veya rendenin ince tarafıyla rendelenerek dış acı kabukları soyulur. Ortadaki limon gibi olan kısım atılır. Küp şeklinde doğranır. Su dolu bir kapta 2-3 gün ıslatılıp sık sık suyu değiştirilir. Tencereye alıp üstünü örtecek kadar suda, acı suyu gidinceye kadar, kaynatıp süzülür.

Tencerenin içine bergamutları koyduktan sonra şekeri ve üstünü örtecek kadar suya konur ve kaynamaya bırakılır. Reçelin kıvamını anlamak için kaşıkla suyundan alıp bir tabağa damlatılır, dağılmadığında reçel olmuş demektir. Limon suyunu ilave ettikten sonra 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alınır. Temiz kurulanmış kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatılır, oda sıcaklığında saklanır. Afiyet olsun…
Hindistan kökenli bir tür narenciye olan bergamot (Ya da bergamut), ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Dünya mutfaklarında baharat ve çay olarak kullanılır. Türk mutfağında ise özellikle reçeli ünlüdür. İşte tarifi…

Malzemeler

5 tane bergamot
2 kg. şeker
1 tane limonun suyu
Yeterince su
Yapılışı
Bergamotlar yıkanır, dış kabukları ince zar gibi bıçakla veya rendenin ince tarafıyla rendelenerek dış acı kabukları soyulur. Ortadaki limon gibi olan kısım atılır. Küp şeklinde doğranır. Su dolu bir kapta 2-3 gün ıslatılıp sık sık suyu değiştirilir. Tencereye alıp üstünü örtecek kadar suda, acı suyu gidinceye kadar, kaynatıp süzülür.

Tencerenin içine bergamutları koyduktan sonra şekeri ve üstünü örtecek kadar suya konur ve kaynamaya bırakılır. Reçelin kıvamını anlamak için kaşıkla suyundan alıp bir tabağa damlatılır, dağılmadığında reçel olmuş demektir. Limon suyunu ilave ettikten sonra 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alınır. Temiz kurulanmış kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatılır, oda sıcaklığında saklanır. Afiyet olsun…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bergamot, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt Reçeli Lcia Reçel Tarifleri 0 02 Eylül 2014 21:31
Bergamot (Citrus Bergamia) Rhytia Alternatif Tıp 0 19 Şubat 2014 22:00
Bergamot Nedir? Faydaları Nelerdir? Flora Alternatif Tıp 0 09 Temmuz 2013 11:16
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15
~ Bergamot. Samet Ekstra 0 08 Kasım 2010 15:46