20 Ocak 2015, 18:26
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav ; Havuç (Daucus carota), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisi.
Sebzeli Pilav Tarifi Malzemeleri
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 havuç
2 pırasa
Çeyrek beyaz lahana
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber
Tuz
Sebzeli Pilav Tarifi Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp süzün.
Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.
Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın.
Lahanayı ince şeritler halinde kıyın.
Maydanozu soyup kıyın.
Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin.
Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın.
Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın. |
| |