IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2015, 18:26   #1
Çevrimdışı
Sebzeli Pilav Tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Sebzeli Pilav ; Havuç (Daucus carota), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisi.


Sebzeli Pilav Tarifi Malzemeleri

1,5 su bardağı pirinç

2 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

2 havuç

2 pırasa

Çeyrek beyaz lahana

3-4 dal maydanoz

2 çorba kaşığı soya sosu

Karabiber

Tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp süzün.

Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.

Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın.

Lahanayı ince şeritler halinde kıyın.

Maydanozu soyup kıyın.

Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin.

Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın.

Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.
Sebzeli Pilav ; Havuç (Daucus carota), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisi.


Sebzeli Pilav Tarifi Malzemeleri

1,5 su bardağı pirinç

2 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

2 havuç

2 pırasa

Çeyrek beyaz lahana

3-4 dal maydanoz

2 çorba kaşığı soya sosu

Karabiber

Tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp süzün.

Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.

Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın.

Lahanayı ince şeritler halinde kıyın.

Maydanozu soyup kıyın.

Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin.

Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın.

Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
pilav, sebzeli, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zereşkli Pilav Tarifi Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:25
Pırasalı Pilav Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:14
Kalbuni Pilav Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:08
İç Pilav Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13
Kuru Sebzeli Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:50