IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2015, 18:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zereşkli Pilav Tarifi




Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.


Zereşkli Pilav Malzemeler

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı margarin

1.5 su bardağı sıcak su

1 tavuk but

Zereşkli Pilav Kızartmak için:

sıvıyağ

Zereşkli Pilav Hazırlanışı


Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın.

Orta ateşte 5 dakika kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.

1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.

Tavuk budunu haşlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın.

Pilavı ortası delik kalıba alın.

Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.

Sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pilav, tarifi, zereşkli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pırasalı Pilav Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:14
Kalbuni Pilav Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:08
İç Baklalı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 12 Haziran 2013 15:55
İç Pilav Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13