IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2013, 15:55   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İç Baklalı Pilav Tarifi


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
250 gr taze iç bakla
5 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı un
250 gr bezelye
4 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
Tuz, karabiber


Yapılışı

Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün ve yıkayın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ince doğranmış taze soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Unu ilave edin, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Soğana 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta hararetli ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan sıcak tavuk suyunu da ekleyin. Süzülmüş pirinci, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kez karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
250 gr taze iç bakla
5 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı un
250 gr bezelye
4 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
Tuz, karabiber


Yapılışı

Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün ve yıkayın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ince doğranmış taze soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Unu ilave edin, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Soğana 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta hararetli ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan sıcak tavuk suyunu da ekleyin. Süzülmüş pirinci, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kez karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
Üç

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
Safranlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi Lady Makarnalar Pilavlar 2 04 Ekim 2012 01:15
İç Pilav Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13