Sakızlık Turşusu
Malzemeler
500 gr sakızlık sürgünü- yarı yarıya
500 gr kekik ışgını
Sirke (Üzüm- elma karışık)
Zeytinyağı (Sadece üzerine 1 parmak kadar.)
3 sap taze sarımsak ( Sadece beyaz kısımları, incecik kıyılmış.)
1 tatlı elma ( Dilimlenip, küp şeklinde kesilmiş.) Yapılışı
Sürgünler yıkanıp kurutulur. Çok ufak olmayacak şekilde elle bölünür.
Büyük bir tabakta kekik- sakızlık sürgünleri, elma dilimleri, nohut, kıyılmış sarımsak ve tuz bir araya getirilip harmanlanır.
Tuzun sayesinde biraz yumuşayan sürgünler sıkıca kavanozlara doldurulur.
Üzerine üzüm ve elma sirkesi yarı yarıya karıştılıp dökülür biraz bekletilip tuzuna bakılır eğer yeterli ise üzeri zeytinyağı ile kaplanıp taze ısıtılmış kavanoz kapakları sıkıca kapatılır ve serin bir yerde beklemeye alınır.
Yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra tatlanıp lezzetini buluyor.
Afiyet olsun. |