IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Ocak 2015, 14:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakızlık Turşusu




Malzemeler

500 gr sakızlık sürgünü- yarı yarıya
500 gr kekik ışgını
Sirke (Üzüm- elma karışık)
Zeytinyağı (Sadece üzerine 1 parmak kadar.)
3 sap taze sarımsak ( Sadece beyaz kısımları, incecik kıyılmış.)
1 tatlı elma ( Dilimlenip, küp şeklinde kesilmiş.)

Yapılışı

Sürgünler yıkanıp kurutulur. Çok ufak olmayacak şekilde elle bölünür.

Büyük bir tabakta kekik- sakızlık sürgünleri, elma dilimleri, nohut, kıyılmış sarımsak ve tuz bir araya getirilip harmanlanır.

Tuzun sayesinde biraz yumuşayan sürgünler sıkıca kavanozlara doldurulur.
Üzerine üzüm ve elma sirkesi yarı yarıya karıştılıp dökülür biraz bekletilip tuzuna bakılır eğer yeterli ise üzeri zeytinyağı ile kaplanıp taze ısıtılmış kavanoz kapakları sıkıca kapatılır ve serin bir yerde beklemeye alınır.
Yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra tatlanıp lezzetini buluyor.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sakızlık, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:50
Kabak Turşusu oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 17:56
Denizli Turşusu Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:01
El Turşusu YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:50
Yaz Turşusu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:14