IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2013, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Turşusu




Malzemesi:
-1 kg, sakızkabağı
(dışı kazınmış)
-1 bağ taze nane (doğranmış)
-1 bağ maydanoz (doğranmış)
-250 gr. siyah üzüm
-1 çay kş. tane kişniş
-500 mi. sirke (2 su bardağı).

Yapılışı:
1.Kabakları ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyip, parmak biçiminde doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, kabakları içine atın. Bir taşım kaynatarak süzdürüp sudan alın. Bir süzgece çıkarın. Üzerine bastırarak bütün suyunun akmasını sağlayın.
2.Kavanozu bir kat nane, bir kat maydanoz, bir kat kabak, bir kat üzüm ve kişniş döşeyerek, doldurun.
3.Üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
4.Turşuyu 20 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kabak, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık Turşusu Süslü Turşular 3 23 Aralık 2021 22:15
Pancar Turşusu Süslü Turşular 4 02 Nisan 2021 14:01
Yeşil Kabak Turşusu Liaaa Turşular 0 20 Şubat 2012 23:16
El Turşusu YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:50
Yaz Turşusu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:14