Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2015, 21:17   #1
Çevrimiçi
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çileksulu Truffle Çikolata Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 250 gr bitter kuvertür
  • 100 gr krema
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı çiçek suyu
  • Kaplamak için;
  • Krokan
  • Kakao
  • Antep fıstık


Yapılışı


Bu tarif ismini trüf mantarına benzerliğinden alıyor aslında. İşe önce en az %70 kakao içeren 250 gr bitter kuvertürü rendelemek ile başlayın. Bitter kuvertür bulamazsanız 250 gr’lık bitter damla çikolata ile de hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir soslukta 100 gr kremayı kaynama kıvamına getirin. Kaynayınca içine rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Daha sonra 50 gr tereyağı ilave edip karışımın iyice eriyip, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Krema, bu karışımı yumuşak ve hamurumsu bir hale getirecek, tereyağı ise sertleştirecek. Tatlı tatların yukarı çıkması için içine yarım tutam tuz ilave edin. Son olarak 1 çorba kaşığı çiçek suyunu ekleyip, aromanın homojen şekilde dağılmasını sağlayın. Karışımı bir kaba aktarıp, buzdolabında en az 2 saat sertleşene kadar bekletin. Sonra kaşık ya da dondurma kaşığı ile karışımdan toplar yapın. Muhteşem yuvarlaklar elde edemezseniz sorun değil, üst kaplamasına bularken ister istemez yuvarlaklaşıp, top kıvamına geliyorlar. Hazırladığınız topları mutfak robotunda çekilmiş krokan, Antep fıstığı veya kakaoya bulayarak servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet