IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2015, 21:17   #1
Çevrimdışı
Çileksulu Truffle Çikolata Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 250 gr bitter kuvertür
  • 100 gr krema
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı çiçek suyu
  • Kaplamak için;
  • Krokan
  • Kakao
  • Antep fıstık


Yapılışı


Bu tarif ismini trüf mantarına benzerliğinden alıyor aslında. İşe önce en az %70 kakao içeren 250 gr bitter kuvertürü rendelemek ile başlayın. Bitter kuvertür bulamazsanız 250 gr’lık bitter damla çikolata ile de hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir soslukta 100 gr kremayı kaynama kıvamına getirin. Kaynayınca içine rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Daha sonra 50 gr tereyağı ilave edip karışımın iyice eriyip, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Krema, bu karışımı yumuşak ve hamurumsu bir hale getirecek, tereyağı ise sertleştirecek. Tatlı tatların yukarı çıkması için içine yarım tutam tuz ilave edin. Son olarak 1 çorba kaşığı çiçek suyunu ekleyip, aromanın homojen şekilde dağılmasını sağlayın. Karışımı bir kaba aktarıp, buzdolabında en az 2 saat sertleşene kadar bekletin. Sonra kaşık ya da dondurma kaşığı ile karışımdan toplar yapın. Muhteşem yuvarlaklar elde edemezseniz sorun değil, üst kaplamasına bularken ister istemez yuvarlaklaşıp, top kıvamına geliyorlar. Hazırladığınız topları mutfak robotunda çekilmiş krokan, Antep fıstığı veya kakaoya bulayarak servis edebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 250 gr bitter kuvertür
  • 100 gr krema
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı çiçek suyu
  • Kaplamak için;
  • Krokan
  • Kakao
  • Antep fıstık


Yapılışı


Bu tarif ismini trüf mantarına benzerliğinden alıyor aslında. İşe önce en az %70 kakao içeren 250 gr bitter kuvertürü rendelemek ile başlayın. Bitter kuvertür bulamazsanız 250 gr’lık bitter damla çikolata ile de hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir soslukta 100 gr kremayı kaynama kıvamına getirin. Kaynayınca içine rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Daha sonra 50 gr tereyağı ilave edip karışımın iyice eriyip, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Krema, bu karışımı yumuşak ve hamurumsu bir hale getirecek, tereyağı ise sertleştirecek. Tatlı tatların yukarı çıkması için içine yarım tutam tuz ilave edin. Son olarak 1 çorba kaşığı çiçek suyunu ekleyip, aromanın homojen şekilde dağılmasını sağlayın. Karışımı bir kaba aktarıp, buzdolabında en az 2 saat sertleşene kadar bekletin. Sonra kaşık ya da dondurma kaşığı ile karışımdan toplar yapın. Muhteşem yuvarlaklar elde edemezseniz sorun değil, üst kaplamasına bularken ister istemez yuvarlaklaşıp, top kıvamına geliyorlar. Hazırladığınız topları mutfak robotunda çekilmiş krokan, Antep fıstığı veya kakaoya bulayarak servis edebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cikolata, Çileksulu, tarifi, truffle

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Narlı Çikolata Çanakları Tarifi Elysian Tatlılar 0 25 Kasım 2014 11:22
Çikolata ve Güllü Kaşıkta Truffle Lcia Kek Tarifleri 0 01 Eylül 2014 21:25
Çikolata Çıtır Bisküvi Tarifi Violent Pastalar 2 15 Haziran 2012 17:35
Çikolata Parçalı Kek tarifi AnqeL Kek Tarifleri 0 11 Ekim 2009 14:56
Ev Yapımı Cevizli Çikolata Tarifi YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:30