Kızılcık Ve Kırmızı Erik Marmeladı Tarifi
Kızılcık Ve Kırmızı Erik Marmeladı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Bir buçuk kg olgun kızılcık
1 kg kırmızı erik
5 çorba kaşığı su
5 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı limon suyu Kızılcık Ve Kırmızı Erik Marmeladı Yapılışı
KIZILCIKLARI yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 çorba kaşığı su ekleyip yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan erikleri de yıkayın. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin ve başka bir tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ekleyin. Yumuşayana dek pişirin ve ılıtın. Kızılcıklar ılındıktan sonra süzgeçten geçirip, çekirdeklerini ayırın ve yeniden tencereye alın. Erikler ılındıktan sonra blenderden geçirin ve kızılcığın üzerine katın. Tencereye tozşeker ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Üzerine limon suyunu katın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğutup temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |